In nuchterheid en aandacht

Jeugdcoaching


Jeugd begeleiden is een vak apart. Jongeren, ze staan ergens midden in het leven. Welke afslag neem ik. Waar schop ik wel / niet tegenaan. Hoe doe ik het op school. Wie ben ik? Keuzes worden gemaakt, gewenst of niet. Door ouder. Door de jongere. Laat lekker ontdekken. Dat moet. Ongeleide projectielen? Nee. Coaching is dan: spiegelen, confronteren vanuit een veilige zone. Het 'conflict' aangaan.

Kindercoaching


Een kind heeft voor mij de leeftijd tot 14 jaar. Met kinderen werk ik veelal met visualisatie. De woordenschat van een kind is niet zo groot als die van een jongere. Om emoties, het probleem boven water te krijgen, pas ik mijn technieken in coaching aan. Denk hierbij aan tekenen, het kaartenspel, werken met matjes, blokken, touw. Zo bied ik een veilige situatie om uit te beelden wat er aan de hand is. 


Opvoeden


Hoe het met uw kind gaat, heeft veel te maken met opvoeden. Dat staat binnen mijn praktijk als een paal boven water. Daarom wil ik dat u als ouder / opvoeder betrokken wordt bij het coachingstraject. Ik zal met u uitvogelen wat uw waarden zijn, waar eventuele knelpunten liggen in opvoeden. Hoe de communicatie gaat binnen het gezin. Deze punten helpen om de vraag achter de vraag, want die is er, helder te krijgen.  

Ik leer leren

 

Een training voor leerlingen vanaf groep 8 die vastlopen in hun schooltaken en leerwerk.

Individueel te volgen of in een groep (maximaal vijf jongeren ).  

 

De leerling leert tijdens vijf bijeenkomsten:

* hoe leer ik;

* omgaan met faalangst en motivatie;

* plannen, organiseren, uitvoeren;

* concentreren;

* leerstijlen. 

info: www.ikleerleren.nl
Heel soms betrek ik mijn man bij coaching. Dan vermoed ik dat een 'mannending' kan. Zo ook bij Simon. Zijn strubbeling was onder andere zelfvertrouwen. Ik vroeg hem: ben je FC Groningen fan? Ja! 

Ik vroeg mijn man: mag hij een keer met jou mee. Jawel hoor. Die kans kwam. Wie liep voorop in het stadion? Simon! Mijn instructies aan mijn man, verlegen, beetje begeleiden etc., waren overbodig. Hoezo geen zelfvertrouwen?

 

Simpel? Ja, zo simpel kan groei zijn. Nuchterheid en aandacht. Dat is waar ik voor sta.